Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

CD/DVD branden? gebruik optie brandmap in OS X

Door: Ruud Timmermans op 20/11/13 in iTutorial, OS X

Het branden van een CD/DVD gaat op een Mac bijzonder makkelijk zoals we eerder in deze post hebben laten zien. De term brandmap is me al die tijd dat ik werk met OS X nog niet tot me doorgedrongen. Toch wil ik deze hier uitleggen. Er is namelijk wel iets belangrijks dat misschien wel handig is om te weten.

Mavericks-FinderBrandMap-01

Brandmap gebruiken

Wanneer je een aantal bestanden wilt branden op een CD/DVD die niet op één plek staan kan het handig zijn om de optie [brandmap] te gebruiken. Je klikt op [Archief] en je selecteert de optie [Nieuwe brandmap]. Je ziet in de afbeelding boven dat je een naam kan geven aan deze map en dat er boven een donkere balk verschijnt met aan het eind [Brand]. Je selecteert vervolgens de bestanden die je wilt branden en wanneer je daar me klaar bent kan je het brand proces starten.

Mavericks-FinderBrandMap-02

Waarom kiezen voor een brandmap? Het verschil zit in de opslag van de bestanden. Wanneer je een gewone map aanmaakt dan dien je de bestanden te kopiëren. Bij een brandmap is dat niet het geval. Wanneer je goed kijkt worden er snelkoppelingen aangemaakt naar de originele bestanden. Voor het maken van backups is dit natuurlijk geweldig. Je kan blijven werken aan je bestanden zonder dat je deze weer moet kopiëren naar een map om deze te branden. De snelkoppelingen verwijzen naar het nieuwste bestand want dat is immers het origineel. Denk er dan ook aan om de bestanden niet te verwijderen totdat je zeker bent dat de kopie gelukt is;-)


De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs