Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

Gebruik van Finder tags in OS X Mavericks

Door: Ruud Timmermans op 20/11/13 in iTutorial, Mavericks, OS X

Naast Finder tabs, in deze post uitgelegd, is er nog een nieuwe functie bijgekomen namelijk Finder Tags. Wanneer je het fijn vind om je Mac goed op orde te houden maar ook dat je alles snel kan vinden dan is deze optie zeker de moeite waard om eens nader te bekijken. Het is een kwestie van beginnen en misschien een nieuwe manier van werken. Hieronder proberen we je op weg te helpen.

Mavericks-FinderTags-04

Finder tags

Is deze functie nu nieuw? Nee is daarop het antwoord. Er was al een functie die er wel wat mee te maken heeft namelijk Labels en Finder Comments-functies. Het grote verschil dat je meer kleuren kan geven aan één bestand en dat de trefwoorden veel beter werken.

Je kan tags en trefwoorden op verschillende manieren toevoegen aan een bestand. Hieronder bespreken we 3 manieren om tags aan je bestanden te koppelen.

    1. Wanneer je een Finder venster hebt openstaan dan kan je in de menu balk de optie vinden [Wijzig tags]. Wanneer je deze aanklikt krijg je het volgende scherm te zien
      Mavericks-FinderTags-01
    2. Wanneer je een bestand hebt geselecteerd kan je met de rechtermuis knop ook een menu oproepen. Hier kan je meteen kiezen welke kleur tag je deze wil geven. Onderstaande afbeelding geeft deze optie weerMavericks-FinderTags-02
    3. Je kan tags ook nog via de menubalk toevoegen. Je klikt op [Archief] en vervolgens kies je in het pull-down menu Tags. Op deze manier kan je ook je bestanden taggen. Mavericks-FinderTags-03

Wanneer je nieuwe trefwoorden invult dan kan je deze later ook een kleur geven. In de afbeelding hieronder zie je dan ook dat er twee tags zijn bijgekomen.

Mavericks-FinderTags-05

Wanneer ik nu de tag iPhone selecteer dan zie ik alle bestanden die de tag iPhone heeft gekregen. Wanneer het alleen de iPhone betreft zie je een groene ballontje met een [v] teken. Er staat één bestand met een wit vraagteken. Deze voldoet gedeeltelijk aan de criteria. Dit bestand heeft nog een andere tag namelijk die van [Wallpaper iPhone]. Je kan met behulp van kernwoorden dit helemaal naar je hand zetten. Je kan een grote groep creëren zoals we in dit voorbeeld hebben gedaan met iPhone. Daar deze groep zeer groot zal worden kan je er een onderdeel uithalen zoals Wallpapers. Je kan natuurlijk ook een andere verdeling aanmaken.

Wanneer je nog moet beginnen met taggen dan kan het wel even wat werk zijn om het helemaal naar je hand te zetten. Wees met het taggen consequent en geef het de tijd. Wanneer je er een aantal weken mee bezig bent ga je zien dat dit perfect werkt.


De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs