Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

Naar de stad in Hay Day!!

Door: Ruud Timmermans op 1/06/14 in Games, Review, Update

De makers van Hay Day, Supercell, blijven het spel Hay Day verder ontwikkelen. Na de diverse uitbreidingen op het gebied van productie machines als ook het uitbreiden van land worden nieuwe opties toegevoegd aan de boerderij. We kunnen vissen in een speciaal gemaakt visgebied waar je met de boot naar toe kan gaan. Eindelijk kunnen we elkaar wat makkelijker helpen met de komst van het Buurthuis en chat. Na de laatste update kunnen we ook naar de stad!

hayday-town-01

Supercell gaf reeds eerder aan dat er een grote update aan zat te komen, en dat klopt. De stad is een zeer uitgebreide en ook zeer leuke uitbreiding in Hay Day. Het is Supercell geslaagd om het spel als het ware een nieuwe dimensie te geven waarbij de oorsprong of het concept intact blijft. De nieuwe toevoeging bevind zich niet op de boerderij maar is dus een ander gebied waar je naar toe gaat zoals ook het visgebied. Het spel wordt dus niet zwaarder, wat voor vele belangrijk is omdat Hay Day er niet alleen is voor de Apple gebruikers maar ook voor de Android gebruikers. Vooral de Android groep is er bij gebaat dat het spel niet zwaarder wordt! Wat kunnen we nu met de stad?

De Stad

Wanneer je level 34 hebt bereikt krijg je de mogelijkheid om het station te gaan bouwen. Dit kost vrijwel niets maar kost wel 3 dagen tijd of 72 diamanten (deze verdien je in het spel of koop je met harde euro’s). Wanneer dit is afgerond kom je in jou stad. Deze is uiteraard nog leeg maar je krijgt meteen al één gebouw die je voor 500 goudstukken kan kopen. Deze is ook vrij snel klaar dus de eerste stadsganger kan je daar al bedienen. Voordat je dat doet moet je wel eerst het station voorzien van een likje verf. Wanneer je dit gedaan hebt loopt het al vrij snel soepel en heb je al snel door. Wel heb je geduld nodig want ook de stadsgangers die je bediend in de winkel hebben tijd nodig die je later eventueel kan verkorten.

hayday-town-02

Wat de klant hierboven vraagt is nog te doen. Maar kijk eens wat de klant in het voorbeeld hieronder vraagt;-)

hayday-town-09

Wanneer je de grapjas hierboven wilt bedienen dan kost dit veel tijd. Wanneer je productiegebouw de “Taartoven” 3 sterren heeft kost het maken van een chocolade taart en kwarktaart in totaal 5 uur en 6 minuten. Dus wanneer je deze producten niet op voorraad hebt ben je aangewezen op hulp binnen je buurthuis.

Je krijgt voor het helpen van je stadsganger reputatiepunten, evaringspunten en geld. Wanneer je de stadsganger helpt in alle gebouwen dan krijg je nog een speciaal item voordat hij of zij naar huis gaat.Dit kan zijn een nieuw item die je nodig hebt in de stad zoals; emmer teer, emmer verf, stukje kaart, handboor, hamer, stenen blok en baksteen. Het kan ook een item zijn die reeds bestaat al in het spel. Je krijgt alleen een geschenk wanneer je de stadsganger in elk gebouw helpt! Dus het samenwerken wordt op deze manier heel erg belangrijk want alleen ga je het niet redden!

hayday-town-05

Upgraden / uitbreiden

Om upgrades uit te voeren heb je zowel nieuwe als bestaande items nodig en van sommige heel veel. Je kan ook in het nieuwe gebied je land uitbreiden en daarvoor heb je nodig een nieuw item zoals Stukje van kaart en bestaande items zoals moker, markeerder en een grondakte. Bij het uitbreiden van je land heb je 3 van de 4 items nodig waarvan altijd het nieuwe item ‘Stukje van kaart’. Wanneer je alle stukken land wilt uitbreiden dan heb je ruim 160 items nodig van elk van de bestaande items en meer dan 200 van het nieuwe item. Genoeg te sparen, ruilen etc..

Je kan veel in de stad upgraden en dit kan je doen door te sparen / verdienen van geschenken. Op den duur zal je ook wel gaan ruilen maar in het begin heb je een tekort van alles dus dat zal wel even duren. Je kan dus alles upgraden in de stad en dat hoeft dus niet met diamanten en dat vinden we erg TOF! Je kan van elk gebouw 4 verschillende upgrades uitvoeren, aantal plaatsen, ervarings en reputatiepunten, geld en als laatste het verkorten van de tijd.

hayday-town-12

Elk gebouw waarmee je begint heeft ruimte voor één stadsganger. Het uitbreiden hiervan is een must! Je dient zo snel mogelijk dit te doen. Hoe meer stadsgangers je kan helpen des te sneller spaar je nieuwe items! Zoals je in de afbeelding kan zien hebben we hier het maximum van plaatsen al bereikt. Wanneer je dit voor elk gebouw voor elkaar hebt kan je verder uitbreiden en kies je voor de tijdsduur te verkorten. Nu kan dit in stappen van 5%. Wanneer je kijkt naar Bed & Breakfast ga je van 8 uur naar 7 uur en 36 minuten en daarna naar 7 uur en 12 minuten. Gaan we in het voorbeeld naar de volgende upgrade dan wordt de tijd in totaal met 15% ingekort en is dat nog 6 uur en 48 minuten. Op den duur dus zeker aan te raden. De andere 2 opties zoals geld en ervaringspunten vinden we minder belangrijk maar komt wel wanneer je verder komt en al het andere al hebt geüpgrade 😉

Persoonlijke trein

Ook nieuw in deze update is de persoonlijke trein die je kan gebruiken om stadsgangers op te halen bij je buurthuis genoten. Wanneer je deze in level 4 hebt vrijgespeeld kan je deze gaan opknappen. Wanneer de trein klaar is kan je deze wegsturen naar de buurthuis leden die in je scherm verschijnen. Zie voorbeeld hieronder.

hayday-town-10

Je kan zien aan het rode hartje in welk level de leden zitten in hun stad. Dingle zit al op level 8. Ook de stadstrein kan je upgraden. Je kan kiezen om de onderhoudstijd te verkorten of om de capaciteit te verhogen. Je kan maximaal 10 mensen meenemen en de onderhoudstijd kan je verkorten tot zover mij bekend tot 2 uur. Je kan per level dat je stijgt één van de 2 opties upgraden. Voor de upgrade heb je nieuwe materialen nodig zoals een ijzeren staaf en verfijnde steenkool. Je kan de grondstoffen met een schep, TNT of Dynamiet uit de mijn verkrijgen om vervolgens in één van de smeltovens tot eindproduct te maken. Naast deze twee nieuwe materialen heb je ook een item nodig die reeds al bestaat zoals een goudstaaf, zilverstaaf of platina staaf. Dit is bij elke upgrade een ander item.

hayday-town-14

De persoonlijke trein in het voorbeeld heeft plaats voor 3 stadsgangers en onderhoud duurt 2 uur en 30 min. Wanneer level 11 is bereikt kan er gekozen worden voor de onderhoudstijd op 2 uur te zetten of uit te breiden naar een capaciteit van 4 stadsgangers.

Wanneer je met de trein naar een andere buurthuis lid gaat kan je zien wie je mee kan nemen en wat de stadsganger wil bezoeken. Heb je geen plaats in dat gebouw dan kan je beter naar een andere buurthuis lid gaan en kijken of deze stadsgangers heeft die je wel kan plaatsen in een gebouw.

hayday-town-11

Het is helaas niet mogelijk meerdere bezoeken te doen en dan kan het voorkomen dat je de trein niet vol krijgt. Misschien dat Supercell dit in een toekomstige update nog gaat aanpassen;-) Wanneer je naar de stad gaat dan kan het zijn dat er stadsgangers zijn opgehaald door één van je buurthuis leden. Dit komt dan goed uit want jij krijgt daarvoor een reputatiepunt. Dit kan behoorlijk oplopen wanneer je in een later stadium meer bezoekers kan hebben.

hayday-town-15

Oordeel / conclusie

Het heeft even geduurd maar voor de spelers die op een hoog level zitten is er eindelijk weer wat te doen. Er is weer een uitdaging dat ook echt een uitdaging is. Een stuk land erbij is mooi maar niet echt een uitdaging want speler op een hoog level hebben nu eenmaal een grote schuur en silo en ook barsten ze vaak van het geld. Voor die groep is er dus nu ook een uitdaging omdat er veel nieuwe items zijn toegevoegd die ook deze groep niet heeft.

Helaas is er ook een groep die blij was maar even geduld moet hebben want de stad speel je pas vrij bij level 34. Jammer is wel dat je van level 27 heel veel dingen tegelijk of in korte tijd krijgt. Het geld dat je verdient in de game gaat dan ook niet snel genoeg.

Over de update zelf zijn we enorm positief en vinden we het een zeer mooie uitbreiding waar zeker nog aan gesleuteld zal worden. Het begin is er en nu maar hopen dat Supercell het gaat uitbouwen tot een mooi geheel!

[appext 506627515]


Sorry!

The comments are closed.

De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs