Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

iOS7: Achtergrond aanpassen en optie minder beweging

Door: Ruud Timmermans op 15/01/15 in IOS 7, iTutorial

Sinds iOS 7 is er een kleine aanpassing op het gebied van de achtergrond. Er zijn veel wallpapers die precies gemaakt zijn voor de icoontjes op het scherm. Dit zijn de wallpapers speciaal voor het beginscherm. Nu zijn er vast gebruikers die hiermee een probleem hebben ontdekt. Sinds iOS 7 is er een extra gadget toegepast namelijk het meebewegen van de achtergrond wanneer je de iPad beweegt. Deze mooie optie zorgt er wel voor dat de achtergrond op een andere manier wordt opgeslagen. De achtergrond wordt namelijk iets vergroot. Dit zorgt ervoor dat de wallpapers die speciaal voor de Beginscherm zijn gemaakt niet meer passen. De icoontjes vallen nu buiten de randen of schappen. Ter illustratie hieronder een voorbeeld

Met optie verminder beweging uit

ios7-achtergrond-1

Met optie verminder beweging aan

ios7-achtergrond-2

Verander optie [Minder beweging]

Wanneer je deze instelling wilt aanpassen dan doe je dit op de volgende manier. Je opent de app [Instellingen].

ios7-achtergrond-06

je selecteert aan de linkerkant [Algemeen] aan de rechterkant selecteer je [Toegankelijkheid].

ios7-achtergrond-11

Je scrollt naar [Verminder beweging]  deze zet je vervolgens [Aan] of [Uit]. Je ziet helemaal bovenaan de eerste 2 afbeeldingen met de verschillende instellingen.

Achtergrond instellen

De manier om van achtergrond te veranderen is niet echt veranderd. Toch doen we hieronder even een update. We werken nu met iOS 7 dus dan ziet het er net allemaal weer wat anders uit. Je kan op twee manieren de achtergrond aanpassen. We doen eerste de lange en daarna de korte route tot succes!

Achtergrond aanpassen 1:

ios7-achtergrond-07

Je kan de wallpaper toevoegen door te gaan naar [Instellingen] vervolgens aan de rechterkant kies je [Achtergrond en helderheid]

ios7-achtergrond-05

Vervolgens tik je op één van de wallpapers. Je krijgt een overzicht te zien van al je mappen en dan kies je de map waar de wallpaper staat en selecteer je deze.

ios7-achtergrond-04

Onderaan het scherm staat er dan nog voor welk scherm je deze achtergrond wilt laten verschijnen. Toegangsscherm is het Lockscreen, dit is het scherm dat je ziet wanneer je de iPad aanzet. Het Beginscherm ook wel homescreen is het scherm waar je eerste tab met apps staan.

Achtergrond aanpassen 2:

ios7-achtergrond-03

Je kan de achtergrond ook via de app [Foto’s] aanpassen. Je start de app [Foto’s] kies de wallpaper die je als achtergrond wilt. Tik linksonder op het Deel vierkantje (zie afbeelding hierboven).

ios7-achtergrond-02

Nu krijg je het scherm zoals hierboven afgebeeld. Selecteer in de onderste rij icoontjes [Gebruik als achtergrond] Vervolgens maak je hier ook weer de keuze achter welk scherm je deze wallpaper wilt zien.

ios7-achtergrond-01De tweede manier van instellen werkt makkelijker en sneller. Je hoeft door minder schermen te bladeren.


De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs