Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

Verwacht recordverkoop volgende generatie iPhone

Door: Ruud Timmermans op 14/07/15 in iPhone, Nieuws, Rumors / geruchten

Het is ondertussen geen geheim meer dat Apple’s paradepaardje – de iPhone – het na al die jaren nog steeds uitstekend doet op de wereldwijde smartphone markt. Na zo’n acht generaties van iPhone’s (beginnend in 2007) hebben de Amerikanen laten zien dat ze elk jaar weer meer toestellen weten te verkopen dan het jaar daarvoor.

Van de huidige generatie – de iPhone 6 en 6 Plus – ging zelfs een recordaantal van 74.5 miljoen toestellen over de toonbank in het laatste kwartaal van 2014 waardoor het globale marktaandeel van de iPhone op 15% wist te komen.

salesiphone

Succes door hardware en loyaliteit

Een van de voornaamste redenen dat de huidige generatie van de iPhone het zo goed doet is vanwege de gloednieuwe hardware onder de motorkap van het toestel. Naast het grotere 4.7-inch beeldscherm (5.5 voor de 6 Plus) is de iPhone 6 een stuk dunner en sneller dan zijn voorgangers. Daarnaast blijkt dat verreweg het grootste deel van de huidige iPhone gebruikers nu al heeft besloten om in de toekomst wederom een iPhone te kopen. Uit onderzoek van RBC Capital Markets blijkt dat iets meer dan 83% van de huidige iPhone eigenaren in de toekomst bij Apple zal blijven. Ter vergelijking, bij de grootste concurrent Samsung ligt dit aantal met 64% een stuk lager.

iphone-rev

Volgende generatie

Op basis van data van zes duizend consumenten verwacht het onderzoeksbureau dat het succes van de iPhone in de komende maanden alleen nog maar zal groeien. Als Apple haar jaarlijkse cyclus aanhoudt dan mogen we zo rond september een officiële onthulling van de iPhone 6S en 6S Plus verwachten. Het eerste kwartaal na die onthulling – kwartaal 4 van 2015 – zou dan weer voor een recordaantal verkochte iPhone’s kunnen zorgen.


Sorry!

The comments are closed.

De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs