Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

Je Apple-toestellen worden samen een Wii

Door: Ruud Timmermans op 25/08/15 in App Store, Nieuws

Wist je dat je met de juiste Apple-producten helemaal geen Wii nodig hebt voor motion-based gaming? Rolocule Games lanceerde al enkele spellen die je via een combinatie van Apple TV en je iPhone door middel van bewegingen kan spelen. In de Apple Watch ziet het bedrijf nu nog meer mogelijkheden.

Motion Tennis en Dance Party

In 2013 lanceerde Rolocule Games de eerste motion-based game voor Apple-gebruikers. De game maakte op een revolutionaire manier gebruik van Apple TV’s AirPlay, en gaf de speler de kans om op een manier gelijkwaardig aan de Nintendo Wii-ervaring tennis te spelen op het televisiescherm.

rolocule-tennis

Ook bij het daaropvolgende Dance Party wordt je iPhone of iPod Touch op miraculeuze wijze veel meer dan een tweede scherm. Het is de bedoeling de bewegingen op je televisie met je kleine toestel in de hand na te bootsen op het ritme van de muziek. Nieuw hier is dat je verschillende iPhones kan verbinden om het tegen anderen op te nemen.

Bowling Central

Dit jaar kwam Rolocule met Bowling Central op de proppen, als antwoord op de vraag van spelers van de twee eerder uitgebrachte spellen naar een bowlingspel. Opnieuw is je iPhone je controller en speel je het spel met de beweging van je arm. Je kan het spel ook zonder Apple TV spelen, maar de de samenwerking tussen beide toespellen is wel net wat het spel maakt.

bowlingcentral-01

De Apple Watch

Het nadeel van dit soort spellen met je iPhone of iPod Touch is natuurlijk het gevaar dat je toestel je tv in vliegt bij een wat minder gecontroleerde beweging. Dit is eenvoudig op te lossen met het gebruik van een polsbandje, of kan in de toekomst vermeden worden door een Apple Watch te gebruiken. Apple stelde namelijk recent derden toegang tot de accelerometer data van de Watch. Rolocule kondigde al aan zijn bowling game te gaan herontwikkelen zodat gameplay met de Apple Watch mogelijk wordt.

De toepassingen van de toekomst

Met de groeiende vraag naar een steeds realistischere spelervaring in gedachten, is het verwonderlijk dat andere game ontwikkelaars en Apple zelf nog niet van deze mogelijkheden en ontwikkelingen gebruikmaken. Ontwikkelaars van shooters, racing games, online casino table games en slots (klik hier voor een overzicht), en vele andere games, doen er alles aan spelers een authentieke en realistische ervaring te bieden, maar blijken niet meteen bereid de overstap naar motion-based gamen te maken. Dit terwijl de mogelijkheden eindeloos zijn. Welke game zou jij als motion-based spel willen zien verschijnen?


Sorry!

The comments are closed.

De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs