Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

Gebruik je iPhone als WIFI-hotspot

Door: Ruud Timmermans op 27/01/16 in iAppTip, iOS

Wil je je iPhone als WIFI hotspot instellen? Geen enkel probleem! Het opzetten van een WIFI-hotspot met je iPhone is heel eenvoudig, je hoeft er slechts enkele stappen voor te doorlopen. Voor iOS6 was het niet mogelijk een WIFI hotspot op te zetten. Vanaf iOS6 is deze functie toegevoegd. Je hebt wel een goed werkende internet verbinding nodig om de hotspot te kunnen opzetten, alleen dan kan de laptop of tablet die je met de hotspot laat verbinden goed functioneren.

iOS6-Hotspot-02Hoe kan ik de hotspot activeren?

Het activeren doe je in enkele eenvoudige stappen. Open eerst het scherm “Persoonlijke hotspot”. Het kan overigens voorkomen dat je deze optie niet ziet bij de instellingen. Dit is dan een beperking van de provider of aanbieden. Wanneer je bij Ziggo een mobiel abonnement hebt zal je deze optie niet zien staan. Ziggo maakt gebruik van het Vodafone netwerk. De instelling heeft niets met Vodafone te maken.

Daarna krijg je de vraag hoe je de hotspot wilt activeren. Dit kan via WIFI, maar ook via bluetooth. Een laatste optie is door middel van USB. Er zijn dan ook verschillende manieren om een hotspot op te zetten met je iPhone. De meest voor de hand liggende instelling is WIFI. Als je voor deze optie kiest zal er automatisch een hotspot worden opgezet. Zodra je gaat zoeken naar netwerken zul je de hotspot tegenkomen.

Beveiliging met een wachtwoord

iOS6-Hotspot-01De WIFI-hotspot is standaard beveiligd met een wachtwoord. Als je voor het eerst een hotspot opzet kan dit verwarrend zijn. Gelukkig is het wachtwoord eenvoudig te achterhalen. In het scherm waar je de hotspot aanzet kun je ook het wachtwoord vinden namelijk. Vul dit wachtwoord in op de laptop of tablet die je met de hotspot wilt laten verbinden. Nadat je op verbinden hebt geklikt zal er een verbinding tot stand gebracht worden. Je kunt vervolgens internetten! Wil je het wachtwoord wijzigen? Ook dat is geen probleem, je kunt op het beginscherm eenvoudig het wachtwoord aanpassen. Het standaard wachtwoord is vaak lastig te onthouden, het kan dan ook interessant zijn om een ander, eenvoudige te onthouden wachtwoord in te stellen.

Artikel in samenwerking met internetvergelijk.nl


De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs