Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

Sim only abonnement, handig of niet?

Door: Ruud Timmermans op 2/03/16 in iPhone, Populaire artikelen

In Nederland kennen we verschillende providers voor mobiele telefonie. Denk bijvoorbeeld aan de grote drie zoals KPN, T-Mobile of Vodafone. Ook bestaan er wat kleinere providers zoals Ben, Simyo en Hollandsnieuwe. Al deze verschillende providers hebben ook verschillende diensten: abonnementen met een nieuwe telefoon of losse abonnementjes: de zogenaamde ‘sim-only’ abonnementen. Sim only, wat is dat nou eigenlijk?

Voila_Capture 2016-3-2_11-46-6_amEigenlijk is het heel simpel, het woord zegt het al: sim only. Een sim only abonnement is een abonnement met alleen een simkaartje. Je krijgt er dan dus geen mobiele telefoon bij. Hierdoor zijn sim only abonnementen meestal goedkoper. Als je een abonnement met een telefoon erbij hebt, betaal je per maand een bedragje voor die telefoon. Stel je voor dat de daadwerkelijke prijs van je abonnement 25 euro is, maar je hebt er een mooie iPhone bij, dan kan de provider je makkelijk 35 euro per maand laten betalen. Bij een sim only abonnement kan dit dus niet. Je betaalt puur en alleen voor de diensten en het bellen en het sms-en. Wel is het zaak dat je er zelf nog een mobiele telefoon bijkoopt. Meestal is dit goedkoper. Je kan dan ook zelf naar de winkel gaan en je laten adviseren door iemand die er verstand van heeft. Het kan wel eens gebeuren dat je denkt een goede aanbieding te zien maar dat het later blijkt dat je een mobiel hebt genomen of een abonnement hebt afgesloten dat voor jou helemaal niet geschikt is. Dat is zonde! Zelf een mobiel uitkiezen en hem zelf ook even testen kan erg veel schelen en erg voordelig zijn. Vaak worden sim only abonnementen ook afgesloten via internet, waar je de telefoon niet in het echt kan testen. Vergelijk alle sim only abonnementen op prijs en kwaliteit op Vergelijk-Simonly.

Een sim kaartje is eigenlijk puur een kaartje voor de diensten. Je telefoon kan dit lezen. Net aan het begin van mobiele telefonie kon je geld op zo’n simkaartje zetten. Een sms’je kostte dan bijvoorbeeld 5 cent. Door een nummer te bellen wist je hoeveel geld er nog op je simkaart stond en hoeveel je nog kon bellen of sms’en. Het geld op je simkaartje noemde je beltegoed en dit was een half jaar geldig. Dit heette prepaid. Prepaid word nu bijna niet meer gebruikt.

Voila_Capture 2016-3-2_11-48-36_am

Bij sim only werkt het net iets anders: je betaald bijvoorbeeld 10 euro per maand en dan heb je een aantal belminuten, sms’jes, internet MB’s of deze drie gecombineerd. Deze zijn meestal een maand geldig. Na de maand begin je weer opnieuw op 0. Als je abonnement ingaat op de eerste dag van de maand reset je simkaart op de eerste dag van de maand al zijn gegevens en op dat moment heb je 0 sms’jes verzonden, 0 minuten gebeld en 0 MB’s verbruikt. Aan de ene kant heeft dit voordelen maar aan de andere kant ook nadelen. Wanneer je een grootverbruiker bent kan het zijn dat jij na drie weken al je abonnement opgemaakt hebt. Dan heb je pech, want soms kun je dan niets meer bijkopen om ervoor te zorgen dat jij die week overbrugt. Tegenwoordig is dat bij de meeste providers wel zo. Aan de andere kant kan het ook zo zijn dat jij een abonnement hebt met 100 belminuten maar je verbruikt er maar 30. Je neemt die resterende 70 dan niet mee naar de volgende maand en dat is jammer. Je hebt er tenslotte wel voor betaald! Dit komt allemaal overeen met een normaal telefoonabonnement. Het enige verschil is dus de telefoon; bij sim only zit die er niet bij en bij een ‘normaal’ abonnement wel. Wat kies jij?


Sorry!

The comments are closed.

De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs