Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

De Apple iPhone door de jaren heen

Door: Ruud Timmermans op 1/04/16 in iPhone, Nieuws, Populaire artikelen

Na jaren speculeren over de mogelijke komst van een Apple telefoon, bracht Apple in 2007 eindelijk de iPhone op de markt, genaamd de iPhone eerste generatie. Op 29 juni 2007 werd de eerste telefoon van Apple dan ook echt aangekondigd tijdens de MacWorld Conference & Expo. Door de innovatie kwam er einde aan het saaie imago van de touchscreen telefoons en gaf Apple het startsein voor een nieuw tijdperk. Vanaf het moment van de aankondiging was de iPhone gelijk een hype. Iedereen wilde zo’n telefoon hebben. De iPhone was als eerste beschikbaar in de Verenigde staten, maar na een paar maanden was de iPhone ook verkrijgbaar in Europa.

iphonedis-01

Maar 2007 is inmiddels al heel wat jaren geleden. Apple heeft in deze jaren niet stil gestaan en er zijn veel nieuwe iPhones ontwikkeld. Welke iPhones zijn er inmiddels na de iPhone eerste generatie verschenen?

iPhone 3G

Op 8 juni 2008 is de iPhone 3G gelanceerd. Deze smartphone is een betere versie en opvolger van de eerste generatie iPhone. De telefoon heeft onder andere een verbeterde processor, een verlengde stand-bytijd en een niet-verzonken hoofdtelefoonaansluiting. De telefoon heeft z’n naam te danken aan het nieuwe 3G-netwerk wat gerealiseerd is dat jaar.

iPhone 3GS

In 2009, een jaar na de komst van de iPhone 3G, kwam Apple met de iPhone 3GS. De eerste generatie iPhone en de iPhone 3G hebben een twee megapixel camera. Deze nieuwe iPhone heeft een 3 megapixel camera. Ook bevat de telefoon veel extra functies, zoals een digital kompas en een stembediening.

iphonedis-05

iPhone 4

Op 4 juni 2010 is de iPhone 4 aangekondigd. Alle iPhones zijn uitgerust met een multifunctioneel touchscreen. De eerdere touchscreens van de iPhones hebben een resolutie van 480 bij 320 pixels. De iPhone 4 was destijds de eerste telefoon met een groot touchscreen: de resolutie is verdubbeld naar 960 bij 640 pixels. Daarnaast heeft de telefoon nieuwe hardware, een 5 megapixel camera aan de achterkant, een VGA-camera aan de voorkant en een nieuw design van glas en roestvast staal. Ook heeft de iPhone 4 een Apple A4-chip: een speciale processor die door Apple zelf ontwikkeld is. De iPhone 4 is de eerste iPhone met ook nog 32GB opslaggeheugen. De vorige iPhones zijn alleen verkrijgbaar met 8 of 16GB opslaggeheugen.

iPhone 4S

Een jaar later heeft Apple de iPhone 4S op de markt gebracht. Deze iPhone is uitgerust met een 8 megapixel camera en een dual-coreprocessor Apple A5-chip. Dit is ook de eerste telefoon met Siri. Siri maakt het mogelijk om met je stem een telefoongesprek te starten. De iPhone 4S is ook verkrijgbaar met meer opslaggeheugen: je kunt nu ook kiezen uit een toestel met een opslaggeheugen van 64GB. Het design van de telefoon is in dat jaar niet veranderd.

iPhone 5

Tijdens een speciaal evenement in San Fransico is op 12 september 2012 de iPhone 5 aangekondigd. De iPhone 5 heeft een dunner en hoger scherm gekregen. Het nieuwe scherm heeft een resolutie van 1136 bij 640 pixels. Ook heeft de telefoon een lightning aansluiting en de telefoon heeft een nieuwe chip: Apple A6-chip. De camera van de iPhone 5 heeft hetzelfde aantal megapixels als de camera van de iPhone 4S. Ook het verkrijgbare opslaggeheugen is hetzelfde. De glazen achterkant van de iPhone 4S is ook vervangen: het is nu geanodiseerd aluminium.

iphonedis-04

iPhone 5C

Alle eerdere iPhones zijn alleen verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart. Maar daar kwam met de realisatie van de iPhone 5C op 10 september 2013 een einde aan. Deze telefoon is ook leverbaar in de kleuren blauw, roze, groen en geel. De smartphone heeft dezelfde camera en zelfde chip als de iPhone 5. De iPhone 5C is niet verkrijgbaar als 64GB variant: je kunt hem alleen kopen met 8, 16GB of 32GB opslaggeheugen.

iPhone 5S

De iPhone 5S is op hetzelfde evenement aangekondigd als de iPhone 5S. Ook deze iphone is niet gerealiseerd in de kleuren wit en zwart: Apple kwam zilveren, spacegrijs, en gouden uitvoering. De telefoon is uitgerust met een Apple A7-chip & M7-chip. De camera aan de voorkant heeft 1,2 megapixels en de camera aan de achterkant 8,0 megapixel. Verder heeft de iPhone 5S een dubbele flitser en kan de telefoon in slow-motion filmen.

iPhone 6

In 2014, op 9 september, kondigde Apple de iPhone 6 aan. Dit is de eerste smartphone van Apple die verkrijgbaar is met 128GB opslaggeheugen. Bij deze iPhone is ook weer het scherm gegroeid: het is nu 1334 bij 750 pixels. De chip is weer een stukje moderner geworden: de iPhone 6 is uitgerust met Apple A8-chip in combinatie met een M8-chip. De camera aan de voorkant en achterkant is hetzelfde gebleven.

iphonedis-03

iPhone 6S

De nieuwste iPhone is op 9 oktober 2015 verschenen. Deze telefoon is in een nieuwe kleur verkrijgbaar: roségoud. De telefoon heeft ook nog een nieuwe processor, grafische chip en beschikt over nieuwe technieken.

Bijna alle telefoons in deze lijst zijn niet meer via Apple verkrijgbaar. Op dit moment kun je alleen nog de iPhone 5S, iPhone 6 en de iPhone 6S aanschaffen in de telefoonwinkels en Apple Store. Toch is het nog steeds mogelijk om een eerder model aan te schaffen. Je kunt dan een refurbished iPhone kopen. Dit is een tweedehands toestel die volledig gereviseerd is, waardoor de smartphone nieuw is. Een refurbished iPhone wordt volledig nagekeken en alles wat aan vervanging toe is, wordt vervangen. Zo heeft de telefoon nieuwe knoppen, nieuwe behuizing en een nieuwe batterij. Ook wordt de telefoon van binnen schoongemaakt. De iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S en de iPhone 6 zijn als refurbished verkrijgbaar.

iphonedis-02


Sorry!

The comments are closed.

De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs