Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

iPad / iPod aanmelden op iTunes

Wanneer de iPad of iPod is gekocht zijn we nog niet klaar met het apparaat. Je dient het apparaat aan te melden en vervolgens kan je ermee aan het werk gaan. Wat belangrijk is om te weten dat je de iPad of iPod maar op één computer tegelijk kan synchroniseren. Er is een methode dat het anders kan deze zal ik onderaan uitleggen.

Om te beginnen gaan we eerst iTunes downloaden. Wanneer iTunes al op de computer is geïnstalleerd dan kan je deze stap overslaan. Wel kan je kijken of je de laatste versie van iTunes hebt geïnstalleerd. Sommige functies werken alleen wanneer de laatste iTunes versie op de computer staat geïnstalleerd.

Om iTunes te downloaden gaat u naar de volgende website:

http://www.apple.com/nl/itunes/download/

 • Klik daarna op de Download knop zoals deze hierboven wordt aangegeven.
 • iTunes zal nu gedownload worden.
 • Open na het downloaden het installatiepakket en installeer iTunes op uw computer.
 • U kunt nu voor kiezen om extra software van Apple te installeren, met o.a. Safari en Quicktime. Deze zijn optioneel en niet verplicht.
 • Na de installatie van iTunes zal deze automatisch zoeken naar aanwezige media op uw computer. (muziek/video)
 • Sluit nu uw iPod/iPad/iPhone aan. iTunes zal uw apparaat automatisch herkennen en activeren. U kunt uw toestel vinden in de werkbalk aan de linkerkant van iTunes.

 • U kunt nu uw toestel een naam geven en laden met media.

U kunt eventueel ook een uitgebreide handleiding vinden via de Apple website: http://support.apple.com/nl_NL/manuals/

Hieronder volgen wat tip's voor het gebruik met iTunes.

De iPad / iPod kan je maar met één computer tegelijk synchroniseren. Wanneer je vanuit iTunes informatie plaatst op je iPad / iPod dan wordt er een bibliotheek aangemaakt. Deze bibliotheek is een xml file met gegevens die op je apparaat staan en je gegevens op de computer. Wanneer je de iPad op een andere computer aansluit dan zal hij de bibliotheek niet kunnen vinden.  Er kan dan geen gegevenswisseling plaatsvinden want de gegevens die ontbreken. Op dat moment zal er gevraagd worden of je de iPad met de nieuwe bibliotheek wilt koppelen. Op dat moment worden de gegevens van je iPad gewist en wordt er een nieuwe bibliotheek aangemaakt.

Advies is van ons, maak gebruik van een externe harde schijf als je opslag voor iTunes. Dit kan je op de volgende manier doen. Wanneer je de iPad hebt aangemeld en je wilt de software op een andere plek zetten dan kan je dat op de volgende manier doen.

 • Ga naar de map iTunes op de computer via de verkenner (Windows) of Finder (Mac OSX).
 • Kopieer de gehele map en plaats deze op de plek waar je deze wilt hebben. (In ons voorbeeld is het verstandig om deze op een externe harde schijf te plaatsen.)
 • Ga naar iTunes en klik bij opties op het tabblad geavanceerd zie afbeelding hieronder:

 • Verander de locatie map naar de juiste lokatie waar de iTunes Media map zich bevind.
 • Nu sla je dit op en sluit je iTunes.
 • Nu start je iTunes opnieuw op maar je houdt de [Alt] toets ingedrukt. Nu volgt het volgende scherm:

 • Nu klik je op [Kies…], navigeer naar de map waar je bibliotheek staat. 

Nu is de nieuwe plek bevestigd en zal alles wat in iTunes wordt geïmporteerd op de juiste plek gezet worden. Wanneer je de externe schijf op een andere computer aansluit kan je op dezelfde manier te werk gaan. Wel dien je elke keer de iPad te synchroniseren wanneer je wat veranderd aan de bibliotheek.

De externe schijf dient op dat moment voor al je bestanden zoals; muziek, boeken, foto's, films, series, luisterboeken en app's. Het is verstandig dit eens in de zoveel tijd te kopiëren en op een veilige plaats te bewaren. Al je muziek dat je koopt via iTunes zal je niet opnieuw kunnen downloaden wanneer je deze door een schijfcrash kwijtraakt. Het is dus zaak op regelmatige basis een back-up te maken.

Tot zover het aanmelden en de werking van de iTunes bibliotheek.

De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs