.
Apple4ever-Iphone

Games

Apple heeft een verzamelplek gecreëerd voor mobile-gamers waar zij via de iPad en iPhone toegang krijgen tot de behaalde scores en achievements, ranglijsten en nog veel meer willekeurige informatie omtrent games. Iphone en iPad gebruikers kunnen elkaar ook via dit platform uitdagen om tegen elkaar te spelen of elkaar uitnodigen om juist samen te gamen. Wil jij meer weten over het Game Center of over iOS Games? Lees dan vooral verder!

Wat is het Game Center eigenlijk?

Het iOS besturingssysteem heeft in de App Store honderden verschillende categorieën en de categorie ‘Games’ staat op nummer #1. Voor een verzamelplek waar je meer dan 2.7 miljoen verschillende applicaties kunt vinden is dit een behoorlijke prestatie. 

De categorie Games bevat honderdduizenden verschillende games die allemaal op de iPhone, iPad en de MAC te verkrijgen zijn. Om een overzicht te creëren voor deze enorme aantallen is het Game Center ontwikkelt. Dit heeft als doel om allerlei verschillende functies en scores centraal te onderhouden die tot deze categorie behoren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld jouw behaalde game scores en statistieken te vergelijken met die van je vrienden. Wil jij gebruik maken van het Game Center? Dan heb jij enkel een Apple ID nodig en dan kan jij gratis gebruik maken van deze service!

Gebruik van Game Center

Game Center is zeer eenvoudig in gebruik, dit komt doordat het iOS het Game Center automatisch activeert wanneer er een spel gespeeld wordt! Dit kan je controleren door bovenin je scherm te kijken wanneer je een game hebt opgestart. Er dient dan namelijk een soort banner te verschijnen die aangeeft dat jij via het Apple game-account bent ingelogd.