.
Apple4ever-Iphone

Waardevol bedrijf 

Hierop volgde slechts nog wat kleine succes en enkele jaren laten kwam Apple aan het randje van de afgrond te staan. Door een investering van 150 miljoen door Microsoft, en een ingrijpende reorganisatie door Steve Jobs wist Apple hier weer bovenop te komen. 10 jaar later begon het bedrijf enorme successen te boeken. Zo hebben de iPhone, iPad en iPod een enorme impact gehad op de markt voor telefoons en tablets. Het geheim van deze producten? Hoge kwaliteit en gebruiksgemak. Ook de App Store bracht een volledige nieuwe distributie van apps met zich mee. Buiten hardware ontwikkelt Apple ook software.

Velen geloven dat het bedrijf na het overlijden van oprichter Steve Jobs zijn innovatieve kracht (deels) heeft verloren. Of dit echt zo is kunnen we niet veel over zeggen. Wel zien we dat na zijn overlijden de Apple Watch de eerste nieuwe productcategorie is. Ook de komst van Siri, Apple Pay en Touch ID hebben ervoor gezorgd dat steeds meer mensen zijn overgestapt op tablets en smartwatches. 

Producten

Door de jaren heen heeft Apple heel wat verschillende producten op de markt gebracht. Oorspronkelijk brak Apple door met de Macintosh computers. Later kwamen ook de iPod en zijn verschillende generaties. Ook de iPhone en de iPhone productenlijn werden geïntroduceerd. Vervolgens werden producten zoals de iPad, Apple Watch, Apple TV en de HomePod toegevoegd. Inmiddels kunnen we geen elektronische producten meer bedenken die Apple ons niet kan bieden.