.
Apple4ever-Iphone

iSight camera

Hoewel de iPhone 5S gebruik maakt van dezelfde 8-megapixel camera als de iPhone 5 zijn er ook aan de camera van de iPhone 5S aanpassingen doorgevoerd waardoor de welbekende iSight camera van de iPhone 5S weer iets beter is gaan presteren. Zo is de camera van de iPhone 5S voorzien van een dual LED flash, en is de camerasensor van de iPhone 5S 15% groter dan die van de iPhone 5. Hierdoor wordt 33% meer licht toegelaten tot de camerasensor. Dit extra licht zorgt voor mooiere en vooral natuurlijker kleurende foto's.

De dual LED flash, ook wel de Intelligent True Tone Flash, rekent op basis van een ingewikkeld algoritme voor elke situatie uit in welke kleurverhoudingen de dual LED flash moet werken. Op deze manier worden foto's realistischer weergegeven dan met een normaal single flash systeem.

Beeldscherm

De iPhone 5S is voorzien van hetzelfde beeldscherm als de iPhone 5, en de iPhone 5C, het 4 inch Retina beeldscherm, met een resolutie van 1136 x 640 pixel en een pixeldichtheid van 326 PPI. Ook leuk om te weten is dat het beeldscherm van de iPhone 5S is voorzien van een beschermende laag waardoor er geen vingerafdrukken op het scherm achterblijven. Verder is het scherm ten opzichte van de iPhone 4S iets groter geworden. Het beste scherm is de Retina beeldscherm echter nog niet. Op het gebied van beeldschermen is voor de iPhone nog heel wat ruimte over om door te groeien.

Touch ID

Een zeer interessante ontwikkeling voor de iPhone 5S is de nieuwe Touch ID functie. Hierdoor hoeft geen code meer worden ingevoerd om het toestel te ontgrendelen, dit werkt voortaan via een vingerafdruk. Wanneer de vingerafdruk van de eigenaar bekend is in het systeem kan het toestel ook echt alleen door de eigenaar nog ontgrendeld worden.

Hoewel een dergelijk vingerafdruk al eerder werd geproduceerd door andere smartphone aanbieders hebben deze tot op heden nog nooit goed gefunctioneerd. Daar brengt het Touch ID systeem van de iPhone 5S verandering in. Het systeem werkt verrassend goed, en bespaart tevens een hoop tijd doordat niet telkens een wachtwoord hoeft worden ingevuld om de telefoon te ontgrendelen.

Verbeterde 4G ondersteuning

Door de uitbreiding van het aantal ondersteunde LTE-banden, en het gebruik van het nieuwe iOS 7 heeft de iPhone 5S op veel meer plekken in de wereld toegang tot het 4G netwerk. Interessant is dat door de nieuw ondersteunde LTE-banden de telefoon ook toegang heeft tot het 4G netwerk van veel nieuwe Telecom aanbieders. Hierdoor hoeft 4G niet meer perse afgenomen te worden bij bepaalde grotere Telecom aanbieders.

Terug naar Producten