.
Apple4ever-Iphone


iOS 7

De iPhone 5S is standaard voorzien van het nieuwe iOS 7 voor de iPhone. iOS 7 zorgt onder andere voor een iets subtielere kleurenverdeling voor het beeldscherm waardoor de kleuren niet teveel worden. Verder is iOS 7 voorzien van aangepaste pictogrammen en een vernieuwd lockscreen. iOS 7 is te gebruiken op de iPhone 4, de iPhone 4S, de iPhone 5, en de iPhone 5S en 5C.

Accu

Een vaakgehoorde klacht over de iPhone is de korte levensduur van de accu, vooral wanneer er intensief gebruik wordt gemaakt van het toestel via bijvoorbeeld het 3G netwerk. Dit is helaas nog steeds het geval, zeker met het gebruik van 4G internet en een zware app. Ook wat de accu van de iPhone 5S betreft is er nog genoeg ruimte over voor verbetering.

iPhone 5S 64-bits processor 

Na veel klachten van Apple gebruikers over de iPhone 4S, die nauwelijks zou verschillen van de iPhone 4, is de release van de iPhone 5S wel succesvol verlopen zonder teveel klachten van gebruikers. De iPhone 5S biedt enkele zeer interessante nieuwe kenmerken waarover de iPhone 5 niet beschikt. Van de buitenkant lijkt de iPhone 5S dan wel precies op zijn voorganger de iPhone 5, maar van binnen is er heel wat veranderd.

Ten eerste is de iPhone 5S 's werelds eerste smartphone die voorzien is van een 64-bits processor, waar de iPhone 5 nog voorzien werd van de standaard 32-bits processor. De 64-bits processor van de iPhone 5S zorgt ervoor dat grote blokken met informatie sneller verwerkt kunnen worden. Dit is het beste merkbaar wanneer gebruik wordt gemaakt van zware Apps of Games.

De 64-bits A7 processor van de iPhone 5S is volgens verschillende tests en vergelijkingen, die na de release van de iPhone 5S hebben plaatsgevonden, de snelste en best presterende processor van alle huidige smartphones. De dual-core A7 is sneller en beter presterend bevonden dan bijvoorbeeld de Snapdragon 800 en Cortex A15 processors van de nog uit te komen Samsung Flipphone (2014) en de Nexus 10. Het lijkt er dus op dat in de nabije toekomst de 64-bits A7 dual-core processor van de iPhone 5S het beste zal blijven.

Het enige nadeel dat kleeft aan de 64-bits processor van de iPhone 5S is dat veel oudere apps geen 64-bits technologie ondersteunen. Hoewel de meeste apps in de Appstore al zijn aangepast om te kunnen functioneren op een 64-bits besturingssysteem is dat nog niet voor alle apps het geval. Een groot voordeel is dat Apple met de introductie van de 64-bits processor de weg heeft opengezet voor ontwikkelaars om 64-bits apps te kunnen gaan ontwikkelen.

Terug naar Producten